Om oss

High Camp blir arrangert av Fri Flyt AS, og ble arrangert første gang på Turtagrø i 2001. Siden den gang har High Camp vokst til flere camper, samtidig som vi har sett at topptur som skisport har hatt en stor vekst i popularitet. I 2018 arrangeres det tre High Camper:

- High Camp Sunnmøre: 15. - 18. mars
- High Camp Nord: 12. - 15. april
- High Camp Turtagrø: 3. - 6. mai

Ideen om verdens største toppturfestival ble skapt i skjæringspunktet mellom det nystartede skimagasinet Fri Flyt og det ærverdige høyfjellshotellet Turtagrø Hotel. Midt i planleggingsperioden, januar 2001, brant hovedbygningen fra 1888 ned til grunnen. Ideen om en topptursamling var for sterk til at den lot seg stoppe. Fire måneder senere var 80 mennesker samlet til tidenes skolskinnshelg i Hurrungane. Et fenomen var skapt. Navnet High Camp kom til senere, og har blitt et begrep. 

Ganske tidlig ble High Camp mer enn Turtagrø. De mindre og mer intime campene i Lofoten, i Lyngen, på Sunnmøre og i Romsdalen kom på rekke og rad. I tillegg ble High Camp Hemsedal arrengert fra 2012 - 2014. I 2016 ble High Camp Sunnmøre arrangert for første gang, og er i dag like stor som High Camp Turtagrø, deltagermessig. 

High Camp har gjennom flere år etablert seg som en av de sterkeste toppturfestivalene i verden. Suksessen baseres på en miks av flotte naturopplevelser, et solid film-og foredragsprogram, guidede turer, nyttige kurs og et unikt samlingspunkt for folk som har interesse for topptur. High Camp har som mål om å samle ski-og brettfolk, enten man er ny i gamet eller entusiast. Arrangementet fokuserer på samholdet og rike opplevelser uansett ferdigheter. Hvert år samles til sammen rundt 800 toppturfolk på de forskjellige High Campene vi arrangerer.

I 2018 arrangeres det tre High Camper, én på Sunnmøre, én i Nordland og én på Turtagrø. Les mer på om campene i toppmenyen.

 
Kontaktinfo:
 
Festivalsjef:
Brynjar Åmot
Mail: brynjar@friflyt.no 
Tlf: 91 55 05 69

Sponsoransvarlig:
Magnus Utkilen
Mail: magnus.utkilen@friflyt.no 
Tlf: 91 70 56 19

Frivilligansvarlig Turtagrø:
Maritha Bjørnbeth
Mail: maritha84@gmail.com
Tlf: 97 01 42 28

Frivilligansvarlig Sunnmøre:
Marte Emilie Rasmussen
Mail: martet_93@hotmail.com
Tlf: 97 94 00 84