Turtagrø: Jørgen Aamot - Førstehjelp og førstebestigning i Nepal

Den erfarne Tindeveilederen kommer til Turtagrø for å holde foredrag om førstebestigningen han gjorde i Nepal høsten 2016.

Førstehjelp og førstebestigning i Nepal. Høsten 2016 dro Jørgen Aamot til et lite besøkt fjellområde i Nepal for å kjøre på ski og klatre. På vei til og fra fjella ble det sterke møter med lokalbefolkning som trenger medisinsk behandling vi tar for gitt.

Jørgen Aamot har lang fartstid i bratt skiterreng med en rekke spektakulære førstenedkjøringer i Norge de siste 20 årene. Han har gjennomført tre skiekspedisjoner til høye fjell i Himalaya der han blant annet har kjørt på ski ned fra 8000 meter uten bruk av oksygen. Han har studert friluftsliv i tre år ved høyskolen i Bø og har bidratt til flere bokutgivelser om ski og klatring. Jørgen er internasjonalt godkjent tindevegleder med 20 års veiledererfaring i høyfjellsmiljø. Når NORTIND skal utdanne nye tindevegledere brukes Jørgen som veileder innen emnene snø, ski og skred. Han bor i Hemsedal der han også arbeider for NVE som skredvarsler og som skredobservatør.

Foredrag: lørdag 18.30, Kjelleren