Tur- og kursprogram 2018

Turtagrøs turprogram for 2019 er under utarbeiding. Ta en titt på¨fjorårets turer mens du venter 

Informasjon om turer for High Camp Turtagrø 2019 kommer nærmere arrangementstart.

GUIDEDE TURER LEGGES UT PÅ WWW.FRIFLYTBESTILL.NO 1. FEBRUAR 10.00.

DU MÅ HA FESTIVALPASS FOR Å KUNNE DELTA PÅ GUIDEDE TURER.

De turene det er ledig kapasitet på kan bestilles her. 

Turbeskrivelsene på denne siden er hentet fra boka Toppturer i Norge. Boka er desverre utsolgt, men du kan sjekke ut Toppturer i Sunnmørsalpene

De guidede turene koster 500kr per person, med unntak av introduksjonskurset til alpine toppturer (2-dagers), som koster 1000kr for begge dagene per person. 

Vi tar selvfølgelig vær- og føre i betraktning. Er ikke den oppsatte turen forsvarlig å gå, vil det bli tur til tilnærmende topper. Husk at følgende gjelder for alle turer:

  • Møt opp i god tid på turdagen
  • Vær ferdig pakket og klar
  • Fjellski egner seg ikke på våre turer da de fleste andre stiller med alpint skibestigningsutstyr gruppene blir mer homogene om deltagerne har tilnærmet likt utstyr.

På noen av turene og kursene er det nødvendig med en del utstyr. Dersom du ikke har dette, kan det leies på Turtagrø, men vær obs på at vi bare har et begrenset antall.

Interressert i topptur? Fri Flyt har samlet alle nyheter om temaet her

LETTE TURER

Dette er turer/kurs for deg som ikke har gått så masse på topptur før eller for deg som er litt usikker på formen. Alle turene her er relativt enkle, de har verken krevende oppstigning eller nedkjøring.

LAUVNOSTIND (1950 moh)

Flott tur som starter i enden av Ringsdalen, 10 minutter fra Turtagrø. Turen er relativ lett og aldri veldig bratt, fin nybegynnertur. 
 

Fallhøyde: 900 meter

Tid: 4 timer

Sikkerhetsutstyr som kreves:  Sender/mottager, spade, søkestang
.

-

FANNARÅKEN (2068 moh)

Populær topp med DNT-hytte på toppen. Turen starter fra Sognefjellet og ender på Turtagrø. Du får dermed 400 høydemeter mer nedover enn oppover.

Fallhøyde: 1100 meter

Tid: 4-5 timer

Faremomenter: Sprekker på Fannaråkbreen og skummel skavl på sørøstryggen opp mot Fannaråknosi

Sikkerhetsutstyr som kreves:  Sender/mottager, spade, søkestang og sele for bre (sele kan lånes av Bre og Fjell).
 

Busstransport nødvendig, og dette settes opp fra Turtagrø.

MIDDELS KREVENDE TURER

Denne kategorien faller som navnet sier mellom Lett og Krevende. Turene er her er enten lange, men ikke så krevende rent teknisk. Eller de er mer krevende teknisk, men ikke så lange. Om du ikke er så flink på ski, men er i ganske god form vil derfor Dyrhaugstind egne seg bedre enn Steindalsnosi, og visa-versa.

NORDRE DYRHAUGSTIND (ca 2000moh)

Kanskje den aller mest populære skituren i området, og ikke uten grunn. Starter fra trappa på Turtagrø og tar deg til hjertet av Hurrungane. Men den er nok litt lengre enn det ser ut til. 
 

Fallhøyde: 1200 meter

Tid: 5 timer

Sikkerhetsutstyr som kreves:  Sender/mottager, spade, søkestang
 

-

STEINDALSNOSI (2025moh)

Lett tilgjengelig topp som start ved Gjuvvatnet på ca 1300moh. Dette er en av de kortere turene i Hurrungane, men er både oppstigningen og nedkjøringen er ganske bratt og krever gode skiferdigheter.

Fallhøyde: 750 meter

Tid: 3-4 timer

Sikkerhetsutstyr som kreves:  Sender/mottager, spade, søkestang
 

Busstransport nødvendig, og dette settes opp fra Turtagrø. 

-

INTRO: ALPINE TOPPTURER (2 dager - både fredag og lørdag)

Er du nyskjerrig på høyalpine turer i Norge eller Alpene hvor hele eller deler av turen innebærer at mye av skikjøringen og oppturene er på bre? Da er dette kurset noe for deg. På kurset vil vi gå turer som innebærer skikjøring på bre og læringen vil skje i situasjonene. Vi vil også oppsøke treningsmoment som f.eks redning fra bresprekk, bruk av stegjern og isøks, brelære og ferdselsmønster.

-

HURRBREATINDEN (2064 moh)

Dette er én av flere ny turer på programmet for 2018. Turen starter på parkeringsplassen i Leirdalen og derfra går vi inn Leirdalen og krysser elva Hurra. Derfra går vi opp Hurrbrean som gir en jevn og rolig stigning mot 2000 meter. Avhengig av forholdene på breene kjører vi enten samme vei ned igjen eller gjør en rundtur med nedkjøring på Veslbrean i storslått brelandskap. 

Fallhøyde: Ca.1100 meter

Tid: 6-7 timer

Utstyr som kreves: Sender/mottaker, spade, søkestang og sele for bre (kan lånes av Bre og Fjell).

-

SKAGSNEBB FRA LEIRDALEN (2003 moh) 

Foto: Sondre Kvambekk

For de som vil på tur i Leirdalen, men som ønsker et kortere alternativ enn Hurrbreatinden er dette en flott tur! Turen starter ved parkeringen i Leirdalen og turen går videre opp første del av Hurrbrean. 

Herfra dreier vi sørover der terrenget bratner noe til på vei opp mot sadelen mellom Bakarste Skagsnebb og Skarsnebb, før vi går det siste stykket bort til toppen av Skagsnebb. 

Nedkjøringen går samme vei som der vi kom opp med gode muligheter for å finne kald og tørr snø i den nordvendte siden ned mot Hurrbrean. 

Les mer om turen her.

Fallhøyde: Ca. 1000 meter

Tid: 5-6 timer

Utstyr som kreves: Sender/mottaker, spade, søkestang og sele for bre(kan lånes av Bre og Fjell).

KREVENDE TURER

Som navnet sier, dette er turer for deg som har vært mye på tur før. Både skiferdigheter og fysisk form må være bra. Noen av turene går tidvis i oppsprukket bre og krever derfor at skiferdighetene dine er gode. Disse turene har et høyere krav til effektivitet og fart enn middels og lette turer.

STEINDALSNOSI TIL FANNARÅKEN, 2025moh og 2068moh

Dette er en flott tur som kombinerer  det beste fra to topper, men den er ganske lang og krever at du har vært en del på tur før. Både oppstigningen til Steindalsnosi og Fanaråken er ganske bratt, det samme gjelder nedkjøringene.

Sikkerhetsutstyr som kreves: Sender/mottager, spade, søkestang
.

Busstransport nødvendig, og dette settes opp fra Turtagrø.

-

RINGSTIND (2124 moh)

Ringstind er for mange skituren med stor S i Hurrungane, og klassikeren er nesten obligatorisk for alle Highcampere. Turen er variert og på den spisse toppeggen har man fantastisk utsikt mot Austadbotntind. Dette er en lang tur med all slags terreng og krver at du ar vært en del på tur før og at du er i god form.

Fallhøyde: 1100 meter

Tid: 6-8 timer

Sikkerhetsutstyr som kreves:  Sender/mottager, spade, søkestang og sele for bre
 (kan lånes av Bre og Fjell).

Busstransport nødvendig, og dette settes opp fra Turtagrø.

-

STOREBJØRN FRA LEIRDALEN (2222 moh)

Storebjørn fra Leirdalen er en flott breskitur. Den er aldri veldig bratt, men den er ganske lang. Toppen byr på flott utsikt. Avhengig av forholdene, men det er vanlig at vi går opp Bjørnebreen og kjører ned Storebreen, på måten får vi en flott rundtur.

Fallhøyde: 950 meter

Tid: 6-7 timer

Sikkerhetsutstyr som kreves:  Sender/mottager, spade, søkestang og sele for bre
 (kan lånes av Bre og Fjell)..

Busstransport nødvendig, og dette settes opp fra Turtagrø.

KURS

Frikjøringskurs med K2
Bli med K2 sine ambassadører på en dag med leiken frikjøring! De tar deg med opp i lekent terreng, bygger hopp og har det gøy! Kanskje du kan plukke med deg noen triks du kan ta med deg inn i frikjøringskonkurransen som går av stabelen bak hotellet fredag ettermiddag?