Det har egentlig ikke så mye å si hvor gammel du er eller hva du driver med, på Mats sin reise kan alle kjenne seg igjen noe. Både på godt og vondt, Mats sin historie fenger alt fra ungdomsskoler til større firmaer. Og med vakre bilder av storslått natur er det vanskelig å bli motivert til å utforske korte og lengre turer.

Følelsen av å ikke passe inn, ikke være bra nok, være konstant sliten av spydige kommentarer fra mobberne var realiteten til Mats. Å oppføre seg som en pøbel for å få oppmerksomhet preget oppveksten hans. En dag eksploderte det, og Mats endte med å slå ned en medelev. Dette første til utvisning og timer hos psykolog. Å gå til psykolog var noe Mats strittet imot, men for første gang i livet begynte han å snakke om hvordan han egentlig hadde det uten å pynte på sannheten. Dette resulterte i hans ord: ”Jeg klarte å tenke at jeg er Mats og det er bra nok, og jeg måtte begynne å gjøre det som gjorde meg glad”. Med dette i bakhodet, ga han gass mot drømmen om å bli fotograf.

I foredraget «Det finnes ingen fasit – på livet» vil Mats ta deg med på en reise fra å være en umotivert ungdom som ikke ønsket å eksistere, til å bli kåret til en av verdens beste Red Bull fotografer i en alder av 18 år. I løpet av foredraget vil du få se bilder av storslått natur, blant annet fra hans første seiltur hvor han seilte fra Larvik til Lofoten med åpen båt med det formål - å treffe folk uten fordommer og forventninger.

Til tross for sin unge alder, kunne Mats kunne brukt flere timer på å fortelle historier om rå opplevelser som eventyrer, og hvordan han klarte å bli verdens yngste ekspedisjonsleder rundt Spitsbergen. Hvis det er en som virkelig kan motivere en til å følge drømmen og tørre å stå imot frykten så er det Mats, men kanskje viktigere vil Mats snakke om det vi alle tenker, men ikke sier. Spesielt de tøffe mannfolka. På slutten av dagen så er vi alle mennesker med bagasje, og den må vi hjelpe hverandre med. Vi må bryte ned terskelen for å snakke sammen om hvordan hverdagen egentlig er.

Få et innblikk her, og bli med på foredrag med Mats Grimsæth lørdag 21.mars kl. 18.00! 

Kjøp festivalpass og bli med på High Camp Sunnmøre. 

Mats Grimsæth seiler