Foto: Bård Basberg

Bestill festivalpass i vår nettbutikk.

Merrick Mordal er ambassadør for Norrøna, og tar turen til High Camp Sunnmøre. Merrick Mordal klatra Denali som 12-åring som verdens yngste. Hun er tobarnsmor, jobber som guide, underveis i utdannelsen som skivegleder i Nortind, og er prosjektleder innen avfallshåndtering. Med andre ord, denne dama har mange jern i ilden! 

Merrick Mordal skal snakke om den første kvinnelige vinterbestigning av Store Blåmann, men også hennes motivasjon for å drive så aktivt på med fjellsport og friluftsliv og hvordan hun kom dit hun er i dag. Dette blir et inspirerende og spennende foredrag, og forhåpentligvis blir folk enda mer gira på å komme seg ut på tur etter dette foredraget! 

20180312_165019

Kjersti Hervik og Merrick Mordal på toppen av Store Blåmann

En liten bio

Merrick vokste opp i Alaska med friluftsliv i tett relasjon med moren sin. Hun starta å isklatre da hun var 8 år, og ble den yngste til å klatre Denali (6190m) som 12-åring. Hun jobba med moren sin i guidefirmaet "Alaskan Gourmet Adventures" da hun var 14 år gammel, og hun begynte å guide på Denali da hun var 18 år gammel. Hun har vært ganske ivrig siden hun var meget ung, og nå bor Merrick i Tromsø og har to barn på fire og seks år. Hun jobber som skiguide for Arctic Outdoor Guides og har starta på Nortind sin skiveglederutdanning. Ellers har hun en master i geofysikk og internasjonal fiskeriforvaltning. 

Lørdag kl 20.00. 

Se resten programmet for High Camp Sunnmøre 2020.