Ørsta er blant kommune hvor det settes i verk strenge tiltak mot smitte, blant annet med stengning av skoler, og vi har fått signaler om at det vil komme et forbud mot arrangementer med over 100 deltakere. 

Avlysningen er svært kjedelig både for oss som arrangør og for alle deltakere, guider, utstyrsleverandører, foredragsholdere og andre som har sett fram til å møtes på Sæbø ved Hjørundfjorden fra 19. til 22. mars.  

Fri Flyt AS har fulgt situasjonen tett siden det ble rapportert at viruset Covid-19 kom til Norge og sett at det det kunne få konsekvenser for arrangementene våre. Men vi håpte i det lengste at det skulle la seg gjøre å arrangere toppturfestival på Sunnmøre på en forsvarlig måte ved å gjennomføre gode smitteforebyggende tiltak. Den sterke økningen i antall smittede de siste dagene, gjør at vi måtte ta den samme beslutningen som en rekke andre arrangører over hele landet. 

High Camp er et viktig arrangement for Fri Flyt AS, og vi har faste stillinger direkte knyttet til arrangementene. Dermed sier det seg selv at de økonomiske konsekvensene å avlyse High Camp Sunnmøre er alvorlige for selskapet. Vi vil likevel refundere alle kjøpte festivalpass og turpåmeldinger, slik at ingen skal oppleve å ha betalt for noe de ikke får.

Etter de opplysninger vi har fått, vil Sagafjord Hotel og Hotel Union Øye og andre overnattingssteder i Ørsta være åpne, og det er ikke noe som hindrer de som ønsker det å dra på tur på egenhånd. Dersom noen av de som skulle på High Camp velger en slik løsning, oppfordrer vi til å ferdes hensynsfullt og varsomt og unngå unødig risiko for smitte. 

Les mer om avlysningen på friflyt.no.  

High Camp Turtagrø arrangeres fra 7. til 10. mai. Den originale toppturfestivalen er blitt arrangert hvert år siden 2001 og har aldri tidligere blitt avlyst. Vi  planlegger ut fra at også årets utsolgte festival vil gå som planlagt og håper situasjonen endres i løpet av de neste sju ukene. Men vil selvsagt følge situasjonen nøye og følge helsemyndighetenes råd også når det gjelder dette arrangementet.