High Camp Sunnmøre nærmer seg. Vi ser fram til å ta imot omlag 400 turglade personer på festivalen på torsdag. Festivalledelsen kan p.d.d melde om gode snøforhold i høyden etter å ha vært på befaring mandag og tirsdag. 

Værmeldinga endrer seg hele tida, og det er en bedre værmelding for fredag enn det var tidligere. Men været ser derimot ikke veldig lovende ut på lørdagen med evt. mye vind og nedbør. Akkurat nå er det meldt om litt opphold på fredagen, men høye temperaturer, noe nedbør og en del vind. På lørdag er er det meldt en del nedbør og vind og høye temperaturer. Nedbøren vil trolig falle som snø i høyden (over 700m), og sikten kan bli begrenset over tregrensen. Vi håper naturligvis at været kommer til å snu, og av erfaring vet vi at værbildet på Sunnmøre ofte snur veldig fort.  

Vi har jobbet i mange måneder for å klargjøre et godt og rikholdig festivalprogram. Uansett om det blir gode skiforhold eller ikke, er vi selvsikre på at festivaldeltagerne kommer til å gå en flott langhelg i møte. Ingen skal angre på at de tok turen på High Camp! 

Vi har snakket med sjefsguide i Uteguiden, Oscar Almgren, og han sier at det er viktig at folk velger tur etter evne, gruppestørrelse og etter vær og føre. Det er lagdelt vintersnø. Det finnes også et vedvarende svakt lag ned i snødekket. Det er lettere å påvirke dette vedvarende svake laget av kantkorn der snødekket er tynt. Dette vedvarende svake laget kan du finne i alle himmelretninger, men det varierer hvor man evt. finner det. Vær nøye med å velge tur etter gruppestørrelse og ikke minst ferdselsmønster opp og ned. Vi må følge med på hvordan været utvikler seg fremover, og bruk Varsom aktivt i turplanlegging samt Uteguidens infodesk. 

Viktig informasjon får du på: 

 1. Infomøte for alle festivaldeltagere torsdag 21.mars kl. 22.45., der Gordie Smith informerer om føreforholdene på Sunnmøre og hva du bør tenke på. Du vil også  få informasjon om andre praktiske ting knyttet til festivalen på dette møtet.
 2. Uteguiden sin infodesk er åpen hver dag. Her kan du få gode tips til hvilke turer som er trygge å gå, hvordan forholdene er per dags dato, og andre turrelevante spørsmål. Se åpningstidene i vårt program.
 3. Skredvarselet finner du på Varsom, men blir også lagt ut på vår Instagramside, i registeringen og hengt opp på festivalområdet. 
 4. Vi deler ut skredkort til alle i registeringen. 

Nyttige lenker under festivalen om vær og føre: 

Varsom - trykk på Sunnmøre

Regobs - trykk på Nordvestlandet --> Sunnmøre

YR - Sæbø 

Foredrag om skred under festivalen

 1. Torsdag kl. 20.00 holder Gordie Smith fra Uteguiden foredrag om "avalanche avoidance". 
 2. Fredag kl 18.00 holder Marit Svarstad Andresen foredrag om Varsom og snøskredvarslinga. 
 3. Lørdag kl 18.00 holder Christer Lundberg Nes foredrag om Skikompis og skikompis-mønsteret. 

Ellers er det viktig å søke informasjon til oss i festivalen og i Uteguiden. Det vil være en turbok i registreringen som alle må skrive seg inn før de drar på tur, så vi i festivalen veit hvor alle er hen til enhver tid. 

Vi vil også selge utvalgte toppturbøker og nyttig skredlitteratur under festivalen. 

 1. Skikompis
 2. Trygge toppturer
 3. Toppturar i Sunnmørsalpene
 4. Den lille snøskredboka
 5. På død og liv - norsk fjellredning fra innsiden