Vi er opptatt av å lage en møteplass for toppturfolk, der man kan både dra på tur, stifte nye bekjentskaper, høre på inspirerende foredrag og ta seg en fest med gode venner. Årets High Camp Sunnmøre byr på mange unike opplevelser. 

Toppturer fra fjord til fjell

På High Camp kan du dra på tur på egenhånd eller melde deg på guidede turer. Er du interessert i å melde deg på guida tur, men turen er utsolgt? Ta kontakt med lisa@friflyt.no og hun kan sette deg på venteliste. Sæbø ligger helt unikt til i Hjørundfjorden, og du kan få båtshuttle over fjorden til både Trandal, Urke, Øye og Skår. Du kan også gå mange klassiske turer i kun 30 minutters kjøreavstand fra Sagafjord Hotel. 

Under festivalen har Uteguiden en egen infodesk der du kan spørre om turforslag, samt få oppdatering på vær og føre. 

Anders Vestergård hadde det fint ned Dalegubben 3.mars: 

Foredragsprogrammet 

Årets foredragsprogram er variert med informative foredrag og inspirerende turforedrag.

Fredags kvelden er det duket for foredrag med Heidi Bache Stranden fra NVE som skal prate om Varsom og snøskredvarslinga. Dette er et informativt foredrag, og oppfordrer til alle å høre på dette for å lære mer om hvordan man kan bruke regobs og Varsom i turplanlegging. Deretter blir det foredrag med Ørjan Aall fra POW (Protect Our Winters) som skal snakke om hvilke klimatiltak man kan gjøre som skikjører. Asbjørn Eggebø Ness fra Norrøna avslutter foredragsprogrammet på fredagen der han skal snakke om sitt siste filmprosjekt med blant annet Nikolai Schirmer, "Moon Valley". 

Foredragsprogrammet lørdags kvelden starter med Mats Grimsæth fra Helsport. Han er en erfaren eventyrer, men er også kjent for å sette ord på ting som ikke alle tør å sette ord på. Merrick Mordal fra Norrøna er den siste på foredragsprogrammet denne kvelden, og hun snakker om den første kvinnelige vinterbestigning av Store Blåmann og ikke minst hennes motivasjon for friluftsliv og fjellsport. Hun klatra Denali som 12-åring som verdens yngste, og hun har generelt mange jern i ilden. 

Låne demoutstyr 

Under High Camp har du muligheten for å låne demoutstyr fra alle våre sponsorer. Det er mye utstyr som kan testes under High Camp fra sentrale sponsorer i sportsbransjen som Norrøna, Dynafit, G3, Völkl, K2, Mammut, Helsport og Swix. 

Gratis shuttle med båt og bil 

På High Camp Sunnmøre har vi et unikt tilbud i samarbeid med 62Nord om gratis båtshuttle over Hjørundfjorden for alle våre festivaldeltakere. Ta turen til Trandal, Øye, Urke eller Skår med 62Nord. Du kan til og med kjøre ned fra Skårasalen til Skår, benytte deg av serveringa hos Johan Skår i låven hans, for så å ta båten tilbake til Sagafjord. På Urke kan du ta deg noe forfriskende på Urke kaihus etter en topptur, i Trandal på Christian Gaard Bygdetun, og på Øye på Hotel Union Øye.

Vi shuttler også med bil fra Sagafjord til ulike destinasjoner innen 30 min fra Sagafjord. 

Prøv Sæbø Fjordsauna under festivalen 

Noen lokale pokaler har ordna til en fjordsauna rett ved festivalområdet på Sagafjord hotel. Det var veldig populært med fjordsaunaen i fjor, og vi gjentar suksessen i år! 

Quiz med Jon Håvard Strømsnes 

Denne legendariske quizen fredag og lørdag bør du få med deg. Jon Håvard vet å skape elektrisk stemning i festivalteltet under High Camp, og quizen er kommet for å bli både fredag og lørdag. 

Konsert og DJ 

Lørdags kvelden spiller det lokale bandet Pineapple Express til dans og liv laga. Dette bandet vet å skape god stemning. Etter Pineapple har rocka fra seg så blir det selvfølgelig dunjakkedisco med DJ sTormd.

Sist men ikke minst så er High Camp en arena for å møte nye likesinnede mennesker! Er du gira på å bli med? Kjøp festivalpass i vår nettbutikk.