Christer Lundberg Nes er tindveileder og internasjonalt kvalifisert fjellfører (IFMGA). Han er også aktiv i Volde og Østa Røde Kors Skredgruppe og NVE-observatør i varslingsregionen Sunnmøre. 

Boka Skikompis viser deg hvordan du kan ferdes trygt i vinterfjellet. I boka lærer om hvordan forstå terrenget, snøen og været, slik at du kan unngå farlige situasjoner. Boka gir også retningslinjer fore effektiv kameratredning om uhellet er ute. 

Les Fri Flyts intervju med Christer: Din nye skikompis.

I 2013 fikk Christer Lundberg Nes Fjellskikkprisen for arbeidet boka Skikompis. I 2018 kom han ut med boka i en ny utvida utgave. Den nye boka inneholder mer om vær, snø, skredproblem, og enda flere råd og praktiske tips for hvordan ferdes i krevende terreng. Boka blir blant annet brukt som pensum i skredkursstigen til Norsk Fjellsportforum og andre friluftsutdanninger på høyskole og universitetsnivå. 

Kjøp boka Skikompis her.

Denne boka er utgangspunktet for foredraget Christer skal holde på High Camp Sunnmøre, hvor han skal snakke om Skikompismønsteret og gi deg litt mer kunnskap rundt terrengfeller, skredproblem og faretegn. 

Les også: Det har blitt kult å kunne noe om skred og skredvarsler.