Landets fremste eksperter stiller på Sunnmøre for å hjelpe deg og navigere frem i utstyrsjungelen! 

K2

K2 stiller på Sunnmøre med hengeren fullastet med ski. Alle randoskiene i de velkjente Wayback og Talkback seriene var helt nye for 2018/19 sesongen. Fokuset har vært på å dra ned vekten noe, uten at det skal gå utover dempende følelse, stabilitet og den gode kjøreopplevelsen. Wayback får du i midtbreddene 80, 84, 88, 96 og 106. Mens Talkback(serien for damer) kommer i breddene 84, 88 og 96. Wayback 96 som er en av de mest solgte skiene fra K2 de siste årene er den som har blitt redusert mest i vekt. Den er blitt tatt ned hele 200 gram fra den forrige modellen.

 

Völkl

Völkl VTA serien er toppturspesialistene til Völkl og har vært et kjærkomment tilskudd til merket sin skilinje og solgt spesielt godt i Norge. BMT(Big Mountain Touring) er en toppturski som er noe mer frikjøringsrettet. Begge disse modellene fikk en real overhaling foran forrige sesong. 

Høydepunktet for mange vil nok være Mantra V-Werks. Mantra-serien har vært en av de desidert mest ikoniske skimodellene i markedet, og V-Werks er en lettere og mer toppturvennlig utgave av denne. Her skal du få i bøtter og spann med kjørestyrke uten at det skal gå på bekostning av vekt.

 

Tendenzer som importerer Völkl til Norge har også agenturet på Marker og Dalbello. Marker lanserte denne sesongen Marker Alpinist som har svært en av de mest solgte toppturbindingene her til lands. Denne får du også mulighet til å teste på Sunnmøre i tillegg til den nye Kingpin V-Werks som først kommer i butikkene til høsten. 

Fra Dallbello kan du teste et bredt utvalg av de forskjellige støvlene i Lupo-serien! 

 

Dynastar & Rossignol

Dynastar er et merke fra skimetropolen Chamonix og har svært sterke forankringer i toppturmiljøet.

Dynastar har med seg seriene Mythic og Legend som skal dekke alle forskjellige preferanser.

Mythic serien er Dynastar sin Free-Touring serie og er oppgradert for året med lettere tupp en foregående modeller. Skiene kombinerer lav vekt og gode kjøreegnskaper. Serien kommer i 87 og 97mm midtbredde og er laget for lange turer og store fjell med krevende nedkjøringer. Mythic er et meget godt alternativ for deg som ønsker en skikkelig god allround rando ski til både kortere og lengre turer i all salgs terreng. 

Legend har fått seg en real "facelift" og er Dynastar sin freeride-serie. Disse skiene appelerer til skiløperen som ønsker en stabil men lettkjørt storfjellski som du kan stole på under alle forhold og i alle terreng. Kombinasjonen av konkurransedyktig lav vekt og meget gode kjøreegenskaper er Legend for mange selve "benchmark" for en freerideski.

Dynastar importeres til Norge av Rossignol Norge, og de kommer også til å ta med seg den etterhvert så velkjente 7er-serien sin.

Over 250 000 solgte par siden sin opprinnelse sier sitt, 7-serien til Rossignol har satt sitt preg på frikjøringsmarkedet og er på mange måter en ikonisk ski for mange skiløpere i verden. I år blir skiene enda lettere, enda mer stabile, men fortsatt like lekene og morsomme som de alltid har vært. Skiene er unike med tanke på sine brede midtbredder men fortsatt relative korte innsving som gjør dem svært lettkjørte i både bakke og ikke minst hvor de hører hjemme; PUDDER! 

 

Dynafit & G3

Den store nyheten fra Dynafit er støvelen Hoji Free. En av verdens desidert råeste skikjørere(Eric Hjorleifson) og Petter Smart i Dynafit, Fritz Barthel skal etter sigende ha brukt 5 år på utviklingen av denne støvelen. Dynafit mener at man ikke lenger trenger å gjøre kompromisser da den har nærmest ubegrenset gåutslag på vei opp og progressiv og merkbart stiv flex på vei ned. Støvelen veier inn på 1550 gram og har et gåutslag på hele 55 grader.

Skilinjen til Dynaft er helt til som fjoråret. Beast, Tour og Speed er navnene på de forskjellige modellene og skal dekke preferansene dine uansett hvilke du har. Beast er de bredeste og mest kjøreorienterte, Tour er kombinasjonen av lav vekt og gode kjøreegenskaper mens Speed er den letteste av de tre og passer til deg som er opptatt av å spare tid på vei opp. 

Fra G3 kan du prøve en av de store snakkisene for vinteren - G3 Findr Magnet. Dette er skia som tar vekk behovet for skistropper, da det bare er å legge sålene inntil hverandre for å få de til å henge sammen. Hele G3 Findr serien har vært svært populære i skitester over hele verden de siste årene. En del av skiene vil også være utstyrt med de nye ultralette G3 Minimistfellene. 

 

 

NB: Det er ikke mulig å forhåndsreservere utstyr. Utvalget hos de forskjellige samarbeidspartnerne kan variere, så det er et stort sjansespill å dukke opp på festivalen uten eget utstyr. 

Jones Snowboards:

For de som står sidelengs, blir det også muligheter for å få testet utstyr. 

Jones Snowboards er et amerikansk merke etablert av snowboardlegenden og topptur-eventyreren Jeremy Jones. Under mottoet «The Journey is The Reward» og med fokus på miljø og bærekraft, lager Jones Snowboards noen av markedets feteste snowboards, splitboards og puddersurfere, i tillegg til sekker og klær.

Jones tar med seg modellene Explorer, Solution, Stormchaser og Hovercraft i splitversjoner.