High Camp blir arrangert av Fri Flyt, og den første utgaven ble arrangert på Turtagrø i 2001. Siden den gang har High Camp vokst til å bli en fast møteplass for toppturfolk. High Camp'ene blir ofte raskt utsolgt, og i 2019 er begge de to High Campene utsolgt.

- High Camp Sunnmøre: 21. - 24. mars
- High Camp Turtagrø: 9. - 12. mai

Ideen om verdens største toppturfestival ble skapt i skjæringspunktet mellom det nystartede skimagasinet Fri Flyt og det ærverdige høyfjellshotellet Turtagrø Hotel. Midt i planleggingsperioden, januar 2001, brant hovedbygningen fra 1888 ned til grunnen. Ideen om en topptursamling var for sterk til at den lot seg stoppe. Fire måneder senere var 80 mennesker samlet til tidenes skolskinnshelg i Hurrungane. Et fenomen var skapt. Navnet High Camp kom til senere, og har blitt et begrep. 

Ganske tidlig ble High Camp mer enn Turtagrø. De mindre og mer intime campene i Lofoten, i Lyngen, på Sunnmøre og i Romsdalen kom på rekke og rad. I tillegg ble High Camp Hemsedal arrengert fra 2012 - 2014. Vi arrangerte også High Camp i Bodø i to år. I 2016 ble High Camp Sunnmøre arrangert for første gang, og er i dag like stor som High Camp Turtagrø.  

High Camp har gjennom flere år etablert seg som en av de sterkeste toppturfestivalene i verden. Det amerikanske skimagasinet hyllet High Camp og skimiljøet i Norge etter å ha besøkt 2011-utgaven. Suksessen baseres på en miks av flotte naturopplevelser, et solid film-og foredragsprogram, guidede turer, nyttige kurs og et unikt samlingspunkt for folk som har interesse for topptur. High Camp har som mål om å samle ski-og brettfolk, enten man er ny i gamet eller har mange års erfaring med topptur. Fjellene både på Sunnmøre og Turtagrø er uansett noen av de flotteste i verden. Arrangementet fokuserer på samholdet og rike opplevelser uansett ferdigheter. Hvert år samles til sammen rundt 800 toppturfolk på de forskjellige High Campene vi arrangerer.

 

Kontaktinfo:
 
Festivalsjef:
Lisa Kvålshaugen Bjærum
Mail: lisa@friflyt.no 
Tlf: 41 81 59 42 

Sponsoransvarlig:
Magnus Utkilen
Mail: magnus.utkilen@friflyt.no 
Tlf: 91 70 56 19

Frivilligansvarlig Turtagrø:
Maritha Bjørnbeth
Mail: maritha84@gmail.com
Tlf: 97 01 42 28

Frivilligansvarlig Sunnmøre:
Marte Emilie Rasmussen
Mail: martet_93@hotmail.com
Tlf: 97 94 00 84