Siden 2001 har Fri Flyt arrangert High Camp på Turtagrø, og 8. – 11. mai ble den 14. festivalen avholdt. Og kunne det blitt bedre? Sola, som ikke ville vise seg på fredag, skinte til gjengjeld nærmest kontinuerlig fra lørdags morgen til søndags kveld. Jotunheimen stilte med nysnø og mildvær, og flere uttalte at det var sesongens beste føre. Røde Kors hadde ei «kjedelig» helg, med kun solbrenthet og gnagsår og bryne seg på, #luksusproblem.

De fleste av Jotunheimens mest kjente 2000-meterstopper ble besøkt, som Store Ringstind, Store Smørstabbtind, Storebjørn, Austbotntind, Solebotntind, Dyrhaugstind, Kalven, Nordre Skagastølstind, Steindalsnosi, Fanaråken og mange flere. I tillegg ble det gjort en del heftig kjøring, som renna fra V-skar, renna på Austbotntind, Nordflanken på Soleibotntind og vestrenna på Sokse. Snøen som hadde falt satt godt til underlaget, og skredfaren viket å være minimal.

Våre samarbeidspartnere var også travelt opptatt med å låne ut utstyr som deltakere kunne teste gratis. Alt fra ski, til skredutstyr til kamera og klær ble lånt ut, noe mange visste å benytte seg av.

Tidenes første frikjøringskonkurranse på High Camp ble også avholdt i facen bak hotellet. Haglöfs freeridejam ble avholdt mellom lyng, mose og snø, men med mange artige og kreative linjevalg. Mange kjente og sterke navn stod på startlista, som Kaj Zackrisson, Espen Sollien, Lars Tore Lesteberg, Jørgen Aamot og Asbjørn Eggebø Næss. Sistnevnte stakk til slutt av med den prestisjetunge seieren, med HP Hval som speaker og showmann.

Kanskje har heller aldri programmet vært like bra? Kaj Zackrisson holdt to foredrag om sin skikarriere, Sverre Hjørnevik hadde med deltakere på «fototopptur», Benedikt Böhm fortalte bl.a. om sin ekspedisjon til Manaslu, Vegard Vereide snakket om toppturmuligheter i Jotunheimen, Haakon Nordseth fra Norsk Luftambulanse snakket til tårevåte øyne i salen, Nils.I og Jonas holdt forrykende stand-up, sjølveste STAUT spilte opp til festmusikk i måneskinnet, med Skagastølstindene som kulisser, før DJ Lek snurret plater langt ut i de sene nattetimer.

Her er oppsummeringsfilmen, og under ser dere mange bilder fra helga! Ta også en titt her!

Vi gleder oss allerede til neste år!