Terrengklasse 2 er terreng der du utsettes for løsneområder, utløpsområder, terrengfeller og ulike terrengformasjoner. Det er mulighet for flere rutevalg i slikt terreng, og ved godt rutevalg kan eksponering for skredterreng reduseres mye og kanskje elimineres. 

I terrengklasse 2 - utfordrende kreves det at man gjør aktive rutevalg med tanke på skredterreng og skredproblem, vurdering av snødekket og ha gode orienteringsferdigheter. Mange turer i Hurrungane og på Sognefjellet foregår i utfordrende terreng, og det er typisk mye terreng der du vil bevege deg over 30 grader. 

Gruppestørrelsen egner seg for maks 6 personer. 

Les mer om KAST på varsom.no og hvordan de inndeler de ulike terrengklassene. 

Hurrungane 

Lauvnostinden (1980 moh)  - en av de mest populære toppturene i Hurrungane, og av en grunn. Lett tilgjengelig, fantastisk utsikt! 

Nordre Skagastølstind (2167 mot) - en av de mest tilgjengelige toppene fra Turtagrø hotell som gir deg mange valgmuligheter for nybegynnere og erfarne. 

Store Soleitbotntind (2083 moh) - når Tindevegen er åpen er Store Soleibotntind en enkel topp å nå. Den byr på mange alternative nedkjøringer for nybegynnere og erfarne. 

Leirdalen ved Leirvassbu 

Veslfjelltinden (2157 moh) - en av de mange toppene på rekke og rad med utgangspunkt fra Krossbu. 

Store Tverbottntind (2161) - en ukjent godbit med spektakulær utsikt. Lett tilgjengelig hele sesongen, mange høydemeter og gir en slak fin nedkjøring til parkeringen i Leirdalen. 

Forbi Krossbu mot Lom 

Loftet (2170 moh) - Har blitt en liten klassiker fra området rundt Jotunheimen Fjellstue. En jevn og fin topp som gir deg flott utsikt over øst-Jotunheimen. 

Hurrbreatinden (2060 moh) - en enkel og fin tur fra Krossbu, men om du går den fra Leirdalen så er det kryssing av isbre involvert. Samtidig kan du spille på flere himmelretninger med å velge å kjøre ned mot øst eller vest. 

Jostedalen

Buskrednosi (1505 moh) - en jevn og fin tur i Vigdalen i Jostedalen. Her får du fantastisk utsikt mot Jostedalsbreen i vest og Hurrungane i øst. 

Grøndalseggi i Leirdalen (1423 moh) - her får du cruiseterreng i omlag 25 grader om du bare går til Nonsskar. Går du hele veien opp så får du utsikt mot Veitastrond og østover mot Hurrungane og. 

Se hvilke andre guida turer, kurs og workshops du kan delta på High Camp Turtagrø.