En enkel guida topptur setter ikke høye krav til gode skiferdigheter og turform. Er du relativt fersk til topptur eller ønsker en enkel og grei tur så kan du melde deg på disse turene.

PS: kurs er ikke innregnet i denne klassifiseringen. Les mer på hva som kreves av forkunnskaper for de ulike kursene.

For at du og turvennene dine skal treffe best mulig på valg av guidet tur ut fra deres forutsetninger har vi valgt å dele inn turene på følgende måte: 

  • Enkel: Antall høydemeter: 600-800 høydemeter og 4-5 timer rundtur

  • Moderat: Antall høydemeter: 800-1000 høydemeter og 5-6 timer rundttur

  • Krevende: Antall høydemeter: 1000-1200 høydemeter og 7-8 timer rundtur.

Denne inndelingen har vi gjort for å forsøke å si noe om hvor krevende hver enkelt skitur er. Brattheten på terrenget er ikke en faktor vi tar hensyn til i denne inndelingen ettersom en kort tur kan inneholde mye ferdsel i skredterreng mens en man fint kan gå lange skiturer i Hurrungane og holde seg unna skredterreng.

Hvilke type terreng man ferdes i på hver enkelt tur avgjøres av den enkelte fører ut fra dagsaktuelle snø - og værforhold i samråd med gruppa. Dette vil bli grundigere gjennomgått når du møter føreren for turen du melder deg på. 

I tvil om hvilken type tur du skal melde deg på? Om valget f.eks står mellom en lett og middels tur og du er usikker på egen fysisk form og skiferdighet, anbefaler vi at du går for den lette turen. Trolig vil dette gi deg en finere dag i fjellet med oss på High Camp da du får mer overskudd både på vei opp og ned, og ikke minst til å nyte utsikten i Hurrungane!

Liste over enkle guidede toppturer: