Det er utrolig gøy å annonsere at vi skal ha en ny High Camp i 2021, og Vatnahalsen er et sted for de drevne skikjørerne, men også nybegynnere, sier prosjektleder og festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Datoen for High Camp Vatnahalsen er 15-18.april, to uker etter påska er over. 

Vi kommer til å sette et tak på rundt 200 stk på High Camp Vatnahalsen, så det blir en mer intim festival enn Turtagrø, sier Kvålshaugen Bjærum. Vi kommer til å bevare High Camp-formatet med kurs, guidede turer, foredrag og ikke minst sosialt og hygge på kvelden, sier Kvålshaugen Bjærum.

Petter Andresen er daglig leder på Vatnahalsen Høyfjellshotell, og har jobbet i flere år med å sette Vatnahalsen på topptur-kartet. Han har fortalt om at det er et veldig snøsikkert sted, der man kan få snø på både østavær og vestavær. Samtidig er Vatnahalsen mest kjent for at det er bilfritt, og du må ta toget dit.

Vatnahalsen er en unik toppturdestinasjon der du har ski-in og ski-out. Her er det masse terreng å spille på i alle himmelretninger, og ikke minst det mest unike er at man kan benytte seg av Flåmsbana som en shuttle. Vatnahalsen Høyfjellshotell er et utrolig hyggelig sted, og ikke minst ryktes det om fantastisk gode vafler (som er for øvrig gratis).

Vi åpner billettsalget til High Camp Vatnahalsen i desember 2020, og det blir et tak på rundt 200 festivalpass.

Les Fri Flyt sin reisereportasje om skikjøringa på Vatnahalsen. 

High Camp blir arrangert av Fri Flyt, og den første utgaven ble arrangert på Turtagrø Hotell i 2001. Siden den gang har High Camp vokst til å bli en fast møteplass for toppturfolk. Suksessen baseres på en miks av flotte naturopplevelser, et solid film- og foredragsprogram, guidede turer, nyttige kurs og et unikt samlingspunkt for folk som har interesse for topptur. High Camp har som mål om å samle ski- og brettfolk, enten man er ny i gamet eller har mange års erfaring med topptur.

High Camp, Vatnahalsen
15-18.april 2021 arrangerer Fri Flyt High Camp på Vatnahalsen. Foto: Lisa Kvålshaugen Bjærum

15-18.april 2021 arrangerer Fri Flyt High Camp på Vatnahalsen. Foto: Lisa Kvålshaugen Bjærum