Vi har begynt å rigge opp festivalområdet, og nå er sponsorgata på plass! I morgen kommer frivillige og sponsorer og så begynner vi hele oppriggen. Vi ser virkelig fram til den andre utgaven av High Camp Vatnahalsen!

Mange lurer sikkert på hvordan vær og føre er, og vi var på en liten skitur i går. På torsdag vil en av guidene dra på rekognoseringstur og vil da ha siste informasjon klar til infomøtet på torsdag kveld kl. 21.30.

Det var mye vær og vind forrige helg som gjorde at det kom mye nysnø, men det har også vært mildt. Det har frøset på til ca. 1200, noe som har stabilisert snødekket noe. I dag har det kommet kanskje 10 cm med nysnø, og det skal snø en del gjennom natta og i morgen.

I morgen skal det komme nysnø med vind, så det gjør at vi får et nytt skredproblem med nedføyka svakt lag med nysnø. Været skal roe seg på torsdag/fredag så det vil også gradvis stabilisere seg.

Sol mandag 20.mars. Nå er det litt mer nysnø og vind, og så skal det bli oppholdsvær i helga. Foto: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Sol mandag 20.mars. Nå er det litt mer nysnø og vind, og så skal det bli oppholdsvær i helga. Foto: Lisa Kvålshaugen Bjærum

Det kan gjøre at det kan bli riktig fint skiføre inn mot helga bare man velger terreng med omhu!

Les varselet på varsom.no før og underveis i festivalen. Varslingsregion er Voss.

Bli også med på infomøte torsdag kl. 21.30, foredrag med Petter Andresen 20.30 og ikke minst foredrag med boklansering med Christer Lundberg Nes fredag 18.30. Her får du mye nyttig informasjon til festivalen, tips om trygge turer og kunnskap om hvordan man ferdes i skredterreng!

Angående telting så er det snø som underlag og vanlige teltplugger vil være vanskelig å bruke nå. Det anbefales å ta med snøplugger eller noe lengre pinner av noe slag.

Utover det så er det bare å sjekke ut programmet som vi har med konsert med Bjørn Tomren, foredrag, quiz, basar, konkurranser i sponsorgata ++.

Hvis du ikke har skaffa deg festivalpass enda er det fortsatt muligheter for det!