Det har nok aldri vært så mye bra utstyr som det som finnes på markedet nå og det utvikler seg konstant!

Våre samarbeidspartnere skal ta med en del på toget opp til Vatnahalsen for at du kan teste ut noen av de beste modellene.

Her er oversikten over hva de ulike merkevarene tar med seg.

Dynafit  

Dynafit kommer med sin splitter nye toppturserie, nemlig Tigard i tillegg til andre produkter. Dette er det mest kjørefokuserte Dynafit har kommet med til nå.

Tigard 114: Dette er den bredeste og mest kjøresterke skia i Dynafit-kolleksjonen. Skia er utviklet sammen med svært erfarne frikjørere som hadde et mål for øye; å lage ei kompromissløs frikjøringsski som funka perfekt på dype pudderdager, men som også kunne kjøres lekent på mer variert føre. 

Med sine 114mm på midten, 100% solid poppeltrekjerne og full ABS-sidevegg er den spekket for å gi maks stabilitet. Tross bredden er denne skia utrolig leken og allsidig, og du blir ikke vippet av pinnen om du kjører inn i fast fokksnø med disse på beina. Balansert rockerprofil gjør denne skia intuitiv og enkel å kjøre, og lettmanøvrert i trangt terreng og pudder, samtidig som middels svingradius gjør den svingvillig på kompakt snø uten å bli nervøs eller ustabil. Ei stabil frikjøringsski som med vekt under to kilo i lengste lengde er svært egnet til å ta med på topptur.

Tigard 130 Boot: For noen år tilbake revolusjonerte Eric Hjorleifsson toppturstøvlene med sin geniale låsemekanisme Hoji-lock og det ble mulig å få støvler som både var gode opp og ned.

Nå har dette konseptet kommet ende et steg lengre og med Tigard får man en fullblods kjørestøvel med progressiv flex og overlapp-skall samtidig som man beholder gå-egenskapene Hoji og Radical støvlene er kjent for. Her får du derfor alpin og toppturstøvelen i et og samme produkt. Støvelen er utstyrt med gripwalk-såle slik at man kan veksle mellom tech-bindinger og alpinbindinger som er sertifisert for Gripwalk-standarden. 

K2

K2 stiller med en helt NY serie Wayback-ski som de gleder seg til å dele med High Camp-deltakerne. Den velkjente og populære serien får en oppgradering til høsten, med nye bredder, en mer moderne konstruksjon og mer kjørestyrke enn sine forgjengere. Samtidig er den minst like trygg og stabil som alltid. 

K2 tar med den nye Wayback-serien!
K2 tar med den nye Wayback-serien!

K2 har også med oss Dispatch ski og støvler, som er inneværende sesongs store nyhet. Med Dispatch-støvlene får du det beste fra begge verdener, altså en lett toppturstøvel som er lett nok for de lange og bratte turene, kombinert med en klassisk firespenners alpinstøvel med masse av kjørestyrke og opp til 130 flex. Disse har vært en stor suksess på det norske markedet, og vi gleder oss til at enda flere får sjansen til å prøve!

K2 Dispatch-støvler. Foto: Erik Sales
K2 Dispatch-støvler. Foto: Erik Sales

Dispatch-skiene er også med, her snakker vi lette og svært kjøresterke freetouring-ski laget for bratt kjøring og høy fart.

Du kan låne K2 Dispatch skiene på High Camp Vatnahalsen! Foto: Erik Sales
Du kan låne K2 Dispatch skiene på High Camp Vatnahalsen! Foto: Erik Sales

K2 tar også med oss noen par av kommende sesongs store støvelsnakkis; fullblods alpinstølver med BOA! 

Ta turen innom teltet til K2 for skrøner, fagprat, turtips, god stemning og selvfølgelig for å låne utstyr.

Fischer

Fischer blir også med og har med noen av sine beste ski og støvler. På stand kan du låne disse modellene: Ranger og nye Transalp ski, samt Travers og Transalp støvler. Det er noe for enhver smak både for dame og herre.

Dette er en ny randoserie fra Fischer for 23/24-sesongen med ny konstruksjon og nye bredder. Dette er lettere ski med sandwichkonstruksjon, og titanalinnlegg som gir en riktig avstivning. Serien er delt i to hvor universallinjen har mer rocker, mens Pro-serien er lettere og har mer adaptiv rocker i skien, breddene her er 86 mm og 92 mm. 

Du kan låne Fischer Transalp på High Camp Vatnahalsen!
Du kan låne Fischer Transalp på High Camp Vatnahalsen!

Felles for alle modellene er en lett Paoulownia trekjerne med karbonforsterket materiale for å gjøre dem optimale med tanke på torsjonsstivhet. De er alle forsterket med titanal i bindingsområdet. Dette er optimale ski for de som ønsker en lettere oppstigning som likevel ikke går på kompromiss av nedkjøringen.

Den nye Ranger All Mountain / Freeride-linjen til Fischer lever virkelig opp til navnet sitt ved å tilby skikjørere uendelige muligheter på fjellet. Disse skiene er et resultat av Fischers pågående samarbeid mellom idrettsutøvere og produktutviklere med sikte på å gjøre denne ikoniske serien med ski enda mer engasjerende.

Du kan teste den nye Fischer Ranger-serien på High Camp Vatnahalsen!
Du kan teste den nye Fischer Ranger-serien på High Camp Vatnahalsen!

Slagordet "Crafted to ski more" er det rette prinsippet. Uavhengig av forhold, terreng eller skikjørerpreferanser, genererer Ranger-linjen et sterkere ønske om å stå på ski. Takket være en helt ny geometri er disse skiene ekstremt allsidige. De holder et fast grep i snøen, flyter i pudder, og er til å stole på under de bratteste, tøffeste forholdene. Kolleksjonen er designet for utøvere som søker sterk og stabil ytelse i kjørestabilitet og de som leter etter leken og morsom ski.  

Et utvalg støvler innen velkjente Fischer Travers og Transalp kan lånes på stand. 

Du kan låne Fischer Transalp-støvler i dame og herre!
Du kan låne Fischer Transalp-støvler i dame og herre!

Fischer Travers er kjent for sin letthet og sin unike passform sammen med funksjoner som gjør dem enkle å operere, mens Fischer Transalp er laget for mer kjørestyrke, men har fortsatt bevart sin unike passform som vi kjenner fra Travers-støvlene. 

Du kan også låne Fischer Travers i dame og herre.
Du kan også låne Fischer Travers i dame og herre.

Völkl / Dalbello

Völkl/Dalbello tar med seg en rekke toppturski og støvler på årets High Camp! De tar også med seg noe skarejern og skistaver.

Quantum Free 130 er en lett, kjøreorientert toppturstøvel. Innerstøvelen har god padding og støtte for maksimal komfort og presisjon, og den er 100% thermoformbar. Støvelen har markedsledende gåutslag, takket være den innovative løsningen i toppen av skallet.

Quantum Free 130 herre
Quantum Free 130 herre

Quantum Free 105W er en lett, kjøreorientert toppturstøvel til dame. Innerstøvelen har god padding og støtte for maksimal komfort og presisjon. Støvelen har markedsledende gåutslag, takket være den innovative løsningen i toppen av skallet.

Quantum Free 130 dame
Quantum Free 130 dame

Rise Beyond 96 og Rise Beyond 96 W er basert på testvinner i Fri Flyt. En perfekt lett allround toppturski med 96 mm under foten, kombinert med tiprocker som gir god flyt uten å være krevende i lange traverser. 3 Radius innsvinget med kort radius under fot og åpen radius foran og bak gjør det enkelt å variere svingstørrelsen, og er tilgivende i vanskelig snø.

Rise Above 88 og Rise Above 88 W er en lett allround toppturski. 88mm under foten gjør at den er enkel å klatre og traversere med. 3 Radius innsvinget med kort radius under fot og åpen radius foran og bak gjør det enkelt å variere svingstørrelsen, og er tilgivende i vanskelig snø. Den er rask fra kant-til-kant, og den takler alle snøforhold. Tiprocker gir god flyt og gjør skien tilgivende og morsom. Skien har en avansert trekjerne som sikrer godt isgrep og dynamisk flex.

Blaze 106 og Blaze 106 W er en leken og lettkjørt frikjøringsski. Skien har lav vekt, så den passer også fint til topptur og til kombibruk. Bredden gir utrolig flyt når snøen er fin og lett. Skien har en avansert trekjerne som går helt frem til tuppen av skien. Det nye 3D radius innsvinget med kort radius under fot, og åpnen radius i tupp og bakski, gjør at skien svinger utrolig enkelt, samtidig som den er stabil i fart. Det hindrer også at skien hekter i vanskelig snø. Denne skien kan brukes med alpinbinding, toppturbinding eller telemarkbinding.

Blaze 94 - Testvinner beste toppturski under 100mm i Fri Flyt. Blaze 94 og Blaze 94 W er en leken og lettkjørt frikjøringsski som med sin lave vekt også er perfekt til topptur. Skien har en avansert trekjerne som går helt frem til tuppen av skien. Det nye 3D radius innsvinget med kort radius under fot, og åpnen radius i tupp og bakski, gjør at skien svinger utrolig enkelt, samtidig som den er stabil i fart. Det hindrer også at skien hekter i vanskelig snø. Denne skien kan brukes med alpinbinding, toppturbinding eller telemarkbinding.

NB: Det er ikke mulig å forhåndsreservere utstyr. Utvalget hos de ulike samarbeidspartnerne kan variere, så vi anbefaler ikke å dukke opp på Vatnahalsen uten utstyr.