SLIK BOOKER DU TOG TIL/FRÅ FESTIVALEN

Det unike med Vatnahalsen som skidestinasjon er at du kan kun komme deg dit med Bergensbanen og Flåmsbanen. Det er ski in and out fra rett fra hotellet, og du slipper mye stress med logistikken når du skal på tur.

Rabatt på tog

Vi er stolt samarbeidspartner med VY som drifter Bergensbanen.

Det gjør at du som deltaker på High Camp Vatnahalsen får 35 % rabatt på full flex billetter med VY på alle avganger til/fra Myrdal 13, 14, 15, og 17 mars 2024.

Du får også 35 % rabatt dersom du bestiller avgang fra et sted mellom Bergen/Oslo til Myrdal. For eksempel hvis du bestiller fra Gol til Myrdal.

Til High Camp 14.mars:

  • Alle tilgjengelige avganger fra Oslo til Myrdal

PS: for at du skal rekke at Flåmsbana korresponderer med Bergensbanen er du nødt til å ta toget som går 08:25. Ellers må du vente i minst 1 time på Flåmsbana på Myrdal.

  • Alle tilgjengelige avganger fra Bergen til Myrdal

PS: for at du skal rekke at Flåmsbana korresponderer med Bergensbanen er du nødt til å ta toget som går 08:14 eller 15:41 fra Bergen. Ellers må du vente minst 1 time på Flåmsbana på Myrdal.

Fra High Camp 17.mars:

  • Alle tilgjengelige avganger fra Myrdal til Oslo

Det eneste toget fra Vatnahalsen som korresponderer med Bergensbanen/VY er 09:40-toget fra Vatnahalsen. Toget til Oslo går 10:04 fra Myrdal. Ellers må du vente minimum 1 time på Myrdal.

  • Alle tilgjengelige avganger fra Myrdal til Bergen

Det eneste toget fra Vatnahalsen som korresponderer med Bergensbanen/VY er 12:24-toget fra Vatnahalsen. Toget mot Bergen går 13:06 fra Myrdal. Ellers må du vente minimum 1 time på Myrdal.

Se togtidene som eget menyvalg. 

Skiferdsel Myrdal - Vatnahalsen

Det kan hende det er trygt skredmessig å gå på ski fra Myrdal-Vatnahalsen tur/retur under festivalen, men det vet vi ikke sikkert før festivalen skjer. Da trenger dere ikke å tenke like mye på at Flåmsbana korresponderer med Bergensbanen.

Bagasjeregler

VY har fått bedre kapasitet på togene sine, men det er mulig å kjøpe ekstra bagasjeplass.

Bagasjeregler:

Du kan ta med inntil tre stykker bagasje med en maksimal totalvekt på 30 kilo. Du er selv ansvarlig for din egen bagasje under reisen, og du må kunne bære den om bord og plassere den på et egnet sted. Ski og snowboard skal plasseres på anviste områder; du forblir imidlertid personlig ansvarlig for utstyret ditt under hele reisen.

Ekstra bagasje:

Dersom håndbagasjen din overskrider disse grensene, kan man bestille ekstra bagasjeplass som sykkelbillett. Prisen for sykkel er stort sett den samme som for en barnebillett, som på de fleste strekninger betyr en makspris på 235 kroner. 

Rutetabeller

Rutetabellene for 2024 finner du her!

Det er disse togene som dere må sjekke rutetider for:

  • Region: 41 Bergensbanen

  • Region: 45 Vossebanen

  • Lokal: R45 Flåmsbanen

Alle deltakere får mail når de har kjøpt festivalpass om detaljer rundt tilbudet med VY, og hvordan de skal benytte seg av rabatten. 

Bergensbanen. Foto: Øyvind Haug
Bergensbanen. Foto: Øyvind Haug

Fri bruk av Flåmsbana under festivalen

Vi er stolt samarbeidspartner med Norway's Best på High Camp Vatnahalsen. Som deltaker på High Camp Vatnahalsen får du fri bruk av togtransport med Flåmsbana under hele festivalen.

Du må kun fremvise din billettbekreftelse på festivalpass ved ankomst, og under festivalen trenger du kun å fremvise ditt festivalbånd.

Du kan bruke Flåmsbana som skishuttle under festivalen. Du kan ta toget til Myrdal og kjøre på ski til hotellet, eller kjøre ski ned mot Flåm og ta toget opp igjen. Her er det mange muligheter.

Se togtidene som eget menyvalg. 

Flåmsbana. Foto: Brynjar Tvedt
Flåmsbana. Foto: Brynjar Tvedt