I dette foredraget vil Andreas kanskje motivere deg til å droppe bilen til neste skitur. Hans evne til å få mange små lokale eventyr kan være inspirerende.

Andreas hadde en film på Film Tour 2020 som het Bikepede Sidecar 2. 

Her er Andreas sin egen beretning og en intro til hva foredraget vil dreie seg om:

På et tidspunkt i livet stod jeg ved et veiskille. Jeg hadde bestemt for å avlive bilen, male den opp til spiker, sende den til det evig automotive jaktmarker. Men hva nå? Ny bil? Tilbake til det kjente og trygge?

Etter noen ikke alt for grundige overveielser valgte jeg bort bilens behagelige og beskyttende skall og hoppet på sykkelen og tråkket ut i det nordnorske værets ubarmhjertige favn. Jobbsyklingen gikk som en lek. Etter hvert som vinteren kom snikende inn bakfra kom tvilen: «Var dette egentlig noen god ide? Det er ganske langt å sykle til fleste skifjellene rundt Bodø».

Hadde noen gjort dette før? Internettet måtte konsulteres. Det viste seg at svært få personer hadde hatt samme glimrende ide som meg. Faktisk ingen. Bortsett fra noen som hadde syklet litt på våren, men de teller ikke.

Jeg syklet hele året, samme hva. Som syklist så går alt i et lavere tempo, sammenliknet med bilens formidable hastighet. Mens beina vispet sykkelen sakte fremover fikk god tid til å studere fjellene jeg tidligere bare hadde blåst forbi i bilen i det evinnelige jaget etter den ypperste formen av villsnøen. 

Inne i disse rullende sardinboksene satt jeg varm og var så fokusert på målet at jeg gikk glipp av en mengde godbiter som lå like utenfor døra.

Foredraget er lørdag kveld kl. 18.30 i seminarrommet.

Filmen under er for noen år tilbake da Andreas valgte å droppe å kjøpe ny bil: