Meld deg på førstehjelpskurs.

Formålet med kurset er å gi deg økt bevissthet og kunnskap rundt temaet fjellmedisin.

Evaluering av symptomer og skadeomfang samt det å starte behandlingen av en person som har blitt skadet eller syk på tur er gjennomgangstema under kurset.

Kurset gir en innføring den komplekse verdenen av akuttmedisin og førstehjelp i situasjoner som ikke er helt A4. Vi kommer innom mange forskjellige emner som for eksempel: 

  • Improvisering av førstehjelpsutstyr

  • Innholdet av en vanlig førsthjelpskit

  • En systematisk måte å evaluere en skadet eller syk person

  • Spjelking av et benbrudd

  • Transport av pasient (bygge skikjelke etc)

  • Beskyttelse fra elementene, dvs. evaluering av personer med hypotermi eller heteslag

Kurset vil gi deg ferdigheter og kunnskaper som er ekstremt viktige for alle som ferdes i naturen. Dermed mener vi at alle friluftsentusiaster kan få noe ut av kurset. 

Kurset er tilpasset deg med interesse for skikjøring og alpin ferdsel. Enten har du erfaring med- eller planer om å ferdes lengre enn en time unna medisinsk bistand. 

Forkunnskaper: du trenger ingen forkunnskaper for å delta utover normalt gode skiferdigheter relatert til topptur. 


Utstyr: det du vanligvis har med deg for en dagstur i det norske vinterfjellet inkludert ski/brett med gåfunksjon og feller samt sikkerhetsutstyr i form skredsøker og sekk med spade og søkestang.

Kursavgiften går til DER/UTE sine veldige formål åg vil bli annonsert under High Camp.

Litt om kursholderen

Nicholas Scott Frazier er en dansk-amerikaner født og oppvokst i California, hvor fysisk aktivitet i form av surfing, skikjøring og stiløping var en stor del av hans oppvekst.

Nicholas har vært instruktør i akuttmedisin i 6 år, hvor han har undervist i villmarksmedisin i bl.a. Ghana, Costa Rica og USA. Utover dette har Nicholas jobbet på ambulanse, som strandlivredder og brannmann i USA, før han i Danmark oppnådde tittelen redningsspesialist i den danske Beredskapstyrelsen.

Dette har tilsammen gitt han lang og variert erfaring med livreddende behandling i mange former. Nå er Nicholas legestudent ved universitetet i Oslo og er ansvarlig for DER/UTE sine førstehjelpskurs. 

Kursleder Nicholas
Kursleder Nicholas

Kursavgiften går til veldedige formål

Vi har satt det som mål å legge en prosentandel av inntekten vår til å bruke på prosjekter i utlandet. Prosjekter inkluderer muligheter til å:

  • Undervise i villmarks-, katastrofe eller akuttmedisin til den lokale befolkningen

  • Donere friluftsutstyr

  • Bidra med medisinsk behandling hvis nødvendig

  • Bruke fritiden på å utforske området og finne verdensklasse muligheter til å drive med det vi brenner for: skikjøring, surfing, klatring, you name it.

Hovedinstruktøren vår har drevet med dette i flere år i bl.a. Costa Rica, Ghana og Kirgisistan. Vi på Der Ute jobber aktivt med å starte et helt nytt prosjekt snart nå at verden begynner å åpne seg opp igjen!