Det har nok aldri vært så mye bra utstyr som det som finnes på markedet nå og det utvikler seg konstant!

Våre samarbeidspartnere skal ta med en del til Turtagrø for at du kan teste ut noen av de beste modellene.

Her er oversikten over hva de ulike merkevarene tar med seg.

Dynafit  

Dynafit har oppgradert sin mest kjøreorienterte toppturserie og kom på markedet med sin Free-serien som er lettere enn tidligere serien Beast. På Vatnahalsen kan du teste ut Dynafit Free 97 som er en god frikjøringsretta toppturski for dame eller for herre. Det er også mulig å teste ut Dynafit Free 107 som er en bredere variant om du ønsker det.

Ser du etter en enda lettere ski for en raskere tur? Test ut de superlett Dynafit Blacklight 88 eller 95.

Dynafit kommer i hovedsak med Free-serien i år.
Dynafit kommer i hovedsak med Free-serien i år.

Selvfølgelig trenger du også godt utstyr til føttene dine. Prøv den best selger fra Dynafit i år, de nye Radical Pro. Modellen er tilgjengelig for dame og herre. Du ønsker deg en lettvektstoppturstøvel for en rask tur, i dette tilfelle er det også mulig å teste ut modellen TLT X

Dynafit kommer også med sine nye Radical Pro og TLT X.
Dynafit kommer også med sine nye Radical Pro og TLT X.

Völkl / Dalbello

I de siste årene har toppturutstyret gått gjennom en revolusjon. Her handler det om å kombinere lav vekt med gode kjøreegenskaper. Völkl har jobbet hardt på det og kom med Rise-serien. På Vatnahalsen kan du teste ut Rise Above 88 og Rise Beyond 96. Begge to er tilgjengelige i dame eller unisex modeller.

Ønsker du å teste ut en mellomvekt ski? Da anbefaler vi Blaze-serien. Lett nok for topptur og tung nok også til bakkekjøring. På festivalen kan du teste ut Blaze 94 og Blaze 106. Begge to er også tilgjengelige i dame eller unisex modeller.

Völkl tar med seg Rise Above og Beyond samt Blaze-serien.
Völkl tar med seg Rise Above og Beyond samt Blaze-serien.

Passende støvler til gode ski er også viktig. På stand kan du låne gode støvler fra Dalbello. Blant annet kan du velge mellom Quantum Free for damer og for herre eller Lupo MX. 

Fra Dalbello kan du teste Quantum Free og Lupo MX.
Fra Dalbello kan du teste Quantum Free og Lupo MX.

Fischer

Fischer blir også med noen av sine beste ski. På stand kan du låne disse modeller: Ranger, Hannibal eller Transalp. Det er noe for enhver smak for dame og herre.

Den nye Ranger All-mountain / Freeride-linjen lever virkelig opp til navnet sitt ved å tilby skikjørere uendelige muligheter på fjellet. Den nye Ranger-serien er et resultat av Fischers pågående samarbeid mellom idrettsutøvere og produktutviklere med sikte på å gjøre denne ikoniske serien med ski enda mer engasjerende.

Slagordet "Crafted to ski more" er det rette prinsippet. Uavhengig av forhold, terreng eller skikjørerpreferanser, genererer Ranger-linjen et sterkere ønske om å gå stå på ski. Takket være en helt ny geometri er disse skiene ekstremt allsidige. De holder et fast grep i snøen, flyter i pudder, og kan stole på under de bratteste, tøffeste forholdene. Kolleksjonen er designet for utøvere som søker sterk og stabil ytelse i kjørestabilitet og de som leter etter leken og morsom ski.  

I tour/rando segmentet med Hannibal og Transalp ski finnes en rekke modeller, kjennetegnet er lettere ski med fantastiske kjøreferdigheter. Hannibal skiene kjennetegnes av å være bredere ski for mer løsere forhold. Hannibal 96 Carbon har i tillegg gode allround egenskaper om dette er hva du søker. Transalp skiene er smalere ski med bredde opp til 90 mm.

Felles for de alle er en lett Paoulownia trekjerne med Carbon Tex forsterket materiale for å gjøre denne skien optimal med tanke på torsjonsstivhet. De er alle forsterket med titanal i bindingsområdet. Dette er optimale ski for de som ønsker en lettere stigning som likevel ikke går på kompromiss av nedkjøring.

Fra Fischer kan du låne ski fra Ranger, Transalp eller Hannibal-seriene.
Fra Fischer kan du låne ski fra Ranger, Transalp eller Hannibal-seriene.

K2

K2 er på plass med de klassiske toppturskiene i Wayback serien. I tillegg har de med seg nyheten «Dispatch» som er en serie lette randoski- og støvler.

Fra K2 kan du låne ski i Dispatch og Wayback-seriene.
Fra K2 kan du låne ski i Dispatch og Wayback-seriene.

Wayback får du i midtbreddene 88 og 96 for dame eller for herre. Wayback 96 som er en av de mest solgte skiene fra K2 de siste årene er den som har blitt redusert mest i vekt.

Fra K2 kan du låne skistøvler i Dispatch-serien.
Fra K2 kan du låne skistøvler i Dispatch-serien.

NB: Det er ikke mulig å forhåndsreservere utstyr. Utvalget hos de ulike samarbeidspartnerne kan variere, så vi anbefaler ikke å dukke opp på Turtagrø uten utstyr.