Torsdag 2. Mai, klokken 21:00

Foredrag med Even Melhus og Calum Macintyre

Even, som er tindeveglederaspirant, skal først snakke om guidefirmaet Breogfjell og alpin historie fra Turtagrø og Hurrungane.⁠

Videre så går foredraget til en skiferd med Calum mellom Austanbottstindane i vest til Gjertvasstind i øst, som linket sammen mange av de klassiske bratte nordvendte skilinjene i Hurrungane. Turen ble 42 km lang og dermed døpt «Hurrungane Freeride Maraton». Turen ble dokumentert av Vegard Aasen på foto, og kom på trykk i Fri Flyt høsten 2023. På foredraget får dere høre Even og Calum sin «Behind the scenes»-beretning med uredigerte mobilbilder og film fra mer eller mindre episke situasjoner som oppstår i løpet av nesten 20 timer på høyalpin skiferd.⁠

Foto: Vegard Aasen
Foto: Vegard Aasen

Fredag 3. Mai, klokken 19:00

Foredrag med Bernt Marius Rørstad!

I 2018 var Bernt i en speedriding-ulykke i Loen. Det resulterte i at han måtte amputere høyre fot 15cm under kneet. På dette tidspunktet hadde han drevet med speedriding i ca 1/2 år.


Hovedinnholdet i foredraget hans dreier seg rundt ulykken, og veien tilbake til aktivitet og hverdag. Bernt toucher også innom tema som risiko og risikovilje, mens han tar deg med på en reise gjennom hans rehabilitering og klinikken han valgte; nemlig Sunnmørsalpene og den norske fjellheimen. Det var her han igjen fant mestring igjen, og sakte men sikkert veien tilbake til livet han levde.

Gjennom foredraget håper han å drepe noen myter om ekstremsport, men også inspirere andre til å jobbe hardt mot målene sine.

Foto: Simon Sjøkvist
Foto: Simon Sjøkvist

Lørdag 4. Mai, Klokken 19:00

Foredrag med Fien Van Zwieten

Vi er så heldige at vi har fått med oss Norrønas ambassadør Fien Van Zwieten til High Camp Turtagrø. Lørdag kveld er det dekket for at hun skal holde foredrag i festivalteltet hvor hun skal snakke om sin egen overgang fra alpint til freeride. 

I tillegg skal hun fortelle om hennes eget skiprosjekt, som hun med flere har filmet til i April. Kanskje får vi se noen dagsferske blinkskudd? Vi gleder oss hvert fall.