Markus Landrø kommer til High Camp Turtagrø 2020 og holder foredrag om snøskredvarslinga og om hvordan du kan velge den beste turen basert på dine forutsetninger, terrenget og snødekket. 

Markus liker ikke selv å omtale seg ekspert på noe som er så uforutsigbart som snøskred. Men faktum er at han levd og åndet for snø og ski siden han var to år gammel og jobbet med snøskred og ferdsel i vinterfjellet i hele sitt voksne liv. Han er godkjent tindevegleder og har lenge vært med på å utdanne nye tindevegledere i Nortind. Han har hovedfag fra Norges Idrettshøgskole med snøskred med tema. Han skrev den første boka om snøskred for skikjørere og friluftsfolk på norsk, Skredfare, som ble utgitt av Fri Flyt i 2002. 

Markus jobbet i en årrekke som lærer ved Hallingdal Folkehøgskule, der han bygget opp Bratt-linja. De siste årene har hanvært helt sentral i oppbyggingen av den norske snøskredvarslingen, som leder for observatørkorpset. I dag jobber han i snøskredvarslingen, samtidig som han er i gang med en doktorgrad (Phd) ved Universitetet i Tromsø, der temaet er snøskred og beslutningstaking. 

Foredraget blir todelt.  Første halvdel handler om hvordan du som skikjører kan bruke skredvarselet, Varsom og RegObs

Andre halvdel kommer til å handle mer om deg og dine ferdigheter, terrengvurdering og terrengklasser, og hvilken betydning dagens snødekke har for hvilken terrengklasse du beveger deg i. Han kommer til å bruke konkrete eksempler fra turer akkurat under helga på High Camp slik at læringsutbyttet blir stort og aha-opplevelsene mange.  

Vi gleder oss stort til at Markus kommer til High Camp Turtagrø 2020 for å dele den kunnskapen han har om snøskred, terreng og beslutningstaking. 

 

Foredraget er lørdag kveld den 9.mai. 

___________________________

Les portrettintervjuet av Markus i Utemagasinet. 

Les mer om KAST og terrengklasser. 

Les mer om snøskred på friflyt.no