High Camp blir arrangert av Fri Flyt, og den første utgaven ble arrangert på Turtagrø Hotell i 2001. Siden den gang har High Camp vokst til å bli en fast møteplass for toppturfolk. High Camp'ene blir ofte raskt utsolgt. 

High Camp Vatnahalsen: 14.mars-17.mars 2024
High Camp Turtagrø: 2-5.mai 2024

Ideen om verdens største toppturfestival ble skapt i skjæringspunktet mellom det nystartede skimagasinet Fri Flyt og det ærverdige høyfjellshotellet Turtagrø Hotel. Midt i planleggingsperioden, januar 2001, brant hovedbygningen fra 1888 ned til grunnen.

- Jeg kommer til å bygge opp igjen Turtagrø Hotell. Jeg har ikke noe valg. Det er livet mitt, sa Ole Drægni til Fri Flyt rett etter brannen.

Ole Drægni var en viktig bidragsyter til at ideen om en topptursamling var for sterk til at den lot seg stoppe. Fire måneder senere var 80 mennesker samlet til tidenes skolskinnshelg i Hurrungane. Et fenomen var skapt. Navnet High Camp kom til senere, og har blitt et begrep. 

Turtagrø brant
Turtagrø brant

Ganske tidlig ble High Camp mer enn Turtagrø. De mindre og mer intime campene i Lofoten, i Lyngen, på Sunnmøre og i Romsdalen kom på rekke og rad. I tillegg ble High Camp Hemsedal arrangert fra 2012 - 2014. Vi arrangerte også High Camp i Bodø i to år. I 2016 ble High Camp Sunnmøre arrangert for første gang. I 2022 arrangerer vi en ny High Camp-destinasjon; High Camp Vatnahalsen. 

High Camp har gjennom flere år etablert seg som en av de sterkeste toppturfestivalene i verden. Det amerikanske skimagasinet hyllet High Camp og skimiljøet i Norge etter å ha besøkt 2011-utgaven. Også Kronprins Haakon har besøkt High Camp, og han imponerte med gode frikjøringsferdigheter. Man trenger hverken være kronprins eller erfaren for å delta på High Camp, men Fri Flyt redaksjonen har likevel mange tips i sin lett flåsete ABC guide i tre deler, hvis du har mange spørsmål om hva som venter. 

Suksessen baseres på en miks av flotte naturopplevelser, et solid film-og foredragsprogram, guidede turer, nyttige kurs og et unikt samlingspunkt for folk som har interesse for topptur. High Camp har som mål om å samle ski-og brettfolk, enten man er ny i gamet eller har mange års erfaring med topptur. Fjellene både på Vatnahalsen og Turtagrø er uansett noen av de flotteste i verden. Arrangementet fokuserer på samholdet og rike opplevelser uansett ferdigheter. Hvert år samles til sammen rundt 800 toppturfolk på de forskjellige High Campene vi arrangerer.

 

Kontaktinfo:
 
Festivalsjef:
Tor-Erik Moen
Mail: torerik@friflyt.no 
Tlf: 95 85 77 14 

Sponsoransvarlig:
Magnus Utkilen
Mail: magnus.utkilen@friflyt.no 
Tlf: 91 70 56 19