For at du og turvennene dine skal treffe best mulig på valg av guidet tur ut fra deres forutsetninger har vi valgt å dele inn turene på følgende måte: 

Enkel:  4-5 timer 

En enkel guida topptur setter ikke høye krav til gode skiferdigheter og turform. Er du relativt fersk til topptur eller ønsker en enkel og grei tur så kan du melde deg på disse turene.

Moderat: 5-6 timer 

På middels krevende toppturer krever det at du har noe erfaring med topptur, og har ok skiferdigheter. Det forutsettes også at du vet hvordan du bruker skredutstyr.

Krevende: 7-8 timer 

På guidede toppturer som er ansett som krevende forutsetter at du har gode skiferdigheter, vet hvordan man bruker skredutstyr og er i relativt god form.

Er det så enkelt?

Hvilke type terreng man ferdes i på hver enkelt tur avgjøres av den enkelte fører ut fra dagsaktuelle snø - og værforhold i samråd med gruppa. Dette vil bli grundigere gjennomgått når du møter føreren for turen du melder deg på. 

I tvil om hvilken type tur du skal melde deg på? Om valget f.eks står mellom en lett og middels tur og du er usikker på egen fysisk form og skiferdighet, anbefaler vi at du går for den lette turen. Trolig vil dette gi deg en finere dag i fjellet med oss på High Camp da du får mer overskudd både på vei opp og ned, og ikke minst til å nyte utsikten i Hurrungane!

PS: kurs er ikke innregnet i denne klassifiseringen. Les mer på hva som kreves av forkunnskaper for de ulike kursene.

Obs! Krevende turer og alle kurs har oppmøte kvelden før.