Terrengklasse 2 er terreng der du utsettes for løsneområder, utløpsområder, terrengfeller og ulike terrengformasjoner. Det er mulighet for flere rutevalg i slikt terreng, og ved godt rutevalg kan eksponering for skredterreng reduseres mye og kanskje elimineres. 

I terrengklasse 2 - utfordrende kreves det at man gjør aktive rutevalg med tanke på skredterreng og skredproblem, vurdering av snødekket og ha gode orienteringsferdigheter. Mange turer i Hurrungane og på Sognefjellet foregår i utfordrende terreng, og det er typisk mye terreng der du vil bevege deg over 30 grader. 

Gruppestørrelsen egner seg for maks 6 personer. 

Les mer om KAST på varsom.no og hvordan de inndeler de ulike terrengklassene. 

Hurrungane 

Lauvnostinden (1980 moh)  - en av de mest populære toppturene i Hurrungane, og av en grunn. Lett tilgjengelig, fantastisk utsikt! 

Nordre Skagastølstind (2167 mot) - en av de mest tilgjengelige toppene fra Turtagrø hotell som gir deg mange valgmuligheter for nybegynnere og erfarne. 

Store Soleitbotntind (2083 moh) - når Tindevegen er åpen er Store Soleibotntind en enkel topp å nå. Den byr på mange alternative nedkjøringer for nybegynnere og erfarne. 

Leirdalen ved Leirvassbu 

Veslfjelltinden (2157 moh) - en av de mange toppene på rekke og rad med utgangspunkt fra Krossbu. 

Store Tverbottntind (2161) - en ukjent godbit med spektakulær utsikt. Lett tilgjengelig hele sesongen, mange høydemeter og gir en slak fin nedkjøring til parkeringen i Leirdalen. 

Forbi Krossbu mot Lom 

Loftet (2170 moh) - Har blitt en liten klassiker fra området rundt Jotunheimen Fjellstue. En jevn og fin topp som gir deg flott utsikt over øst-Jotunheimen. 

Hurrbreatinden (2060 moh) - en enkel og fin tur fra Krossbu, men om du går den fra Leirdalen så er det kryssing av isbre involvert. Samtidig kan du spille på flere himmelretninger med å velge å kjøre ned mot øst eller vest. 

Jostedalen

Buskrednosi (1505 moh) - en jevn og fin tur i Vigdalen i Jostedalen. Her får du fantastisk utsikt mot Jostedalsbreen i vest og Hurrungane i øst. 

Grøndalseggi i Leirdalen (1423 moh) - her får du cruiseterreng i omlag 25 grader om du bare går til Nonsskar. Går du hele veien opp så får du utsikt mot Veitastrond og østover mot Hurrungane og.