I November 2014 dro den 60 fots store seilbåten Icebird fra Ushuaia og satte kursen mot den Antarktiske Halvøya for ekspedisjon.

gjert1
gjert1

Målet for ekspedisjonen var å foreta dagsturer og flerdagsturer i området ved Brabant og Anvers Island, på rundt 65  syd, samt å oppleve dyrelivet, litt historie og den utrolige naturen.

gjert2
gjert2

En ekspedisjon til Antarktis er ingen søndagstur. Skal man gå på ski og oppholde seg der over et lengre tidsrom, er det stort sett bare en måte å komme seg til halvøya på. En håndfull ekspedisjonsyachter opererer mellom Argentina/Chile og Antarktisk. Bestemmer du deg for å hoppe på en av disse, må du belage deg på å bli i Antarktis en liten stund. En typisk ekspedisjon varer ca 4 uker, med 4-5 døgns overfart hver vei og resten av tiden ved halvøya.

gjert6
gjert6

De færreste av oss har vært på ekspedisjon i Antarktis. Heldigvis for High Camp-deltakerne tar Gjert og to andre fra ekspedisjonen, Bjørn Riis-Johannessen og fotografen Tore F. Lie, turen til Turtagrø for å vise bilder og fortelle om ekspedisjonen fra Antarktis.