Meld deg på førstehjelpskurs på lørdagen!

Formålet med kurset er å gi deg økt bevissthet rundt temaet fjellmedisin samt hvordan du skal evaluere og starte behanding av en person som har blitt skadet eller syk på tur.

Kurset gir en innføring den komplekse verdenen av akuttmedisin og førstehjelp i situasjoner som ikke er helt A4. Vi brusjer innom mange forskjellige emner som for eksempel: 

  • Improvisering av førstehjelpsutstyr

  • Innholdet av en vanlig førsthjelpskit

  • En systematisk måte å evaluere en skadet eller syk person

  • Spjelking av et benbrudd

  • Transport av pasient (bygge skikjelke etc)

  • Beskyttelse fra elementene, dvs. evaluering av personer med hypotermi eller heteslag

Kurset vil gi deg ferdigheter og kunnskaper som er ekstremt viktige for alle som ferdes i naturen. Dermed mener vi at alle friluftsentusiaster kan få noe ut av kurset.

Spesifikt har vi tilpasset kurset primært til deg med interesse for skikjøring og dermed med erfaring eller planer om å ferdes lengre enn en time unna medisinsk bistand. Vi tilpasser kurset etter sesongen, og dermed blir det særlig fokus på skikjøring og alpin skiferdsel. 

Kursavgiften går til DER/UTE sine veldige formål åg vil bli annonsert under High Camp.

Litt om kursholderen

Nicholas Scott Frazier er en dansk-amerikaner født og oppvokst i California, hvor fysisk aktivitet i form av surfing, skikjøring og stiløping var en stor del av hans oppvekst.

Nicholas har vært instruktør i akuttmedisin i 6 år, hvor han har undervist i villmarksmedisin i bl.a. Ghana, Costa Rica og USA. Utover dette har Nicholas jobbet på ambulanse, som strandlivredder og brannmann i USA, før han i Danmark oppnådde tittelen redningsspesialist i den danske Beredskapstyrelsen.

Dette har tilsammen gitt han lang og variert erfaring med livreddende behandling i mange former. Nå er Nicholas legestudent ved universitetet i Oslo og er ansvarlig for DER/UTE sine førstehjelpskurs. 

Kursleder Nicholas
Kursleder Nicholas

Kursavgiften går til veldedige formål

Vi har satt det som mål å legge en prosentandel av inntekten vår til å bruke på prosjekter i utlandet. Prosjekter inkluderer muligheter til å:

  • Undervise i villmarks-, katastrofe eller akuttmedisin til den lokale befolkningen

  • Donere friluftsutstyr

  • Bidra med medisinsk behandling hvis nødvendig

  • Bruke fritiden på å utforske området og finne verdensklasse muligheter til å drive med det vi brenner for: skikjøring, surfing, klatring, you name it.

Hovedinstruktøren vår har drevet med dette i flere år i bl.a. Costa Rica, Ghana og Kirgisistan. Vi på Der Ute jobber aktivt med å starte et helt nytt prosjekt snart nå at verden begynner å åpne seg opp igjen!