Utvalget har aldri vært større, og det er gjerne ikke så lett å vite hvor mange hvor mange gram skiene bør veie, hvor lang rocker de bør ha eller hvor brede de bør være på midten. 

Du går gjerne på truger med snowboardet på ryggen og er overbevist om at splitboardene har for dårlige kjøreegenskaper. 

Heldigvis stiller landets dyktigste leverandører for å overbevise deg, og gi deg hjelp til å navigere frem i utstyrsjungelen. 

Les også: Test av raske og lette toppturski

Dynafit & G3

Den store nyheten fra Dynafit er støvelen Hoji Pro Tour. En av verdens desidert råeste skikjørere, Eric Hjorleifson og Petter Smart i Dynafit, Fritz Barthel skal etter sigende ha brukt 5 år på utviklingen av denne støvelen. Dynafit mener at man ikke lenger trenger å gjøre kompromisser da den har nærmest ubegrenset gå-utslag på vei opp og progressiv og merkbart stiv flex på vei ned. 

Skilinjen til Dynaft er helt lik som fjoråret. Beast, Tour og Speed er navnene på de forskjellige modellene og skal dekke preferansene dine uansett hvilke du har. Beast er de bredeste og mest kjøreorienterte, Tour er kombinasjonen av lav vekt og gode kjøreegenskaper mens Speed er den letteste av de tre og passer til deg som er opptatt av å spare tid på vei opp..

Fra G3 kan du prøve vinterens store testfavoritt G3 Seekr 100 og 110. Det vil også bli muligheter for å teste fjorårets testvinner Findr 94, storebror Findr 102 og lillebror 87. Blir det mye snø er et annet godt alternativ G3 Sendr 112.

Hoji
Hoji
Ski G3 & Dyna
Ski G3 & Dyna

Les også: Test av lette toppturbindinger

Fischer

Fischer har mange spennende nyheter foran neste sesong. Den kanskje mest spennende er støvelen Ranger Free 130, som man kan finne i butikken fra og med neste sesong. Det skal være en svært avansert mix av grillamid(plasttype) og karbon som gjør at denne støvelen virkelig utfordrer dagens kjøreorienterte toppturstøvler. 

På skifronten tar Fishcer med seg Transalp, Hannibal og Ranger. Transalp er den mest rendyrkede for topptur, Hannibal er et svært godt kompromiss mellom gode kjøreegenskaper og vekt, mens Ranger er frikjøringsskiene som er lette nok til å bruke på topptur. 

Hos Fischer får du også mulighet til å teste transalp støvelen som har høstet svært mye skryt siden den ble lansert. 

Skjermbilde 2018-04-23 kl. 15.27.35
Skjermbilde 2018-04-23 kl. 15.27.35

Les også: Test av teleskopstaver for topptur

Völkl

Völkl VTA serien er toppturspesialistene til Völkl og har vært et kjærkomment tilskudd til merket sin skilinje og solgt spesielt godt i Norge. BMT(Big Mountain Touring) er en toppturski som er noe mer frikjøringsrettet. Begge disse modellene fikk en real overhaling foran denne skisesongen og er like til neste år.

 

Den største nyheten på Völkl til neste år er Mantra V-Werks. Mantra skiene som har vært en av de desidert mest elskede modellene i markedet kommer i en lettere og mer toppturvennlig utgave foran neste sesong. Her skal du få i bøtter og spann med kjørestyrke uten at det skal gå på bekostning av vekt.

 

Tendenzer som importerer Völkl til Norge har også agenturet på Marker og Dalbello. Marker lanserte nylig Marker Alpinist som har svært blitt godt tatt imot av bransjen. Denne får du også mulighet til å teste på Sunnmøre i tillegg til et bredt utvalg av Dalbello sine kjøreorienterte toppturstøvler.

Volkl
Volkl

Les også:  Slik velger du riktig toppturutstyr

Jones Snowboards (med som sponsor i 2018)

Har du med deg vanlig snowboard og skal gå på truger? Snowboardprodusenten Jones har vært lengst fremme de siste årene på utvikling av splitboards. Sammen med bindingsprodusenten Karakoram har de nå gjort det utrolig mye lettere for snowboardere å komme seg på topptur. Ustyret blir testet av grunnlegger Jeremy Jones som er en av verdens desidert beste snowboardere, og det sier vel nok?

Skjermbilde 2018-04-23 kl. 16.26.25
Skjermbilde 2018-04-23 kl. 16.26.25

Les også: Test av lette topptursekker

K2

K2 stiller på Sunnmøre med pickupen fullastet med ski. Alle randoskiene i den velkjente Wayback serien er helt nye for 2018/19 sesongen. Fokuset har vært på å dra ned vekten noe, uten at det skal gå utover dempende følelse, stabilitet og den gode kjøreopplevelsen. Wayback får du i midtbreddene 80, 84, 88, 96 og 106. Wayback 96 som er en av de mest solgte skiene fra K2 de siste årene er den som har blitt redusert mest i vekt. Den er blitt tatt ned hele 200 gram fra den forrige modellen.

Madshus som importerer K2 til Norge har også agenturet på Full Tilt og Line. Full Tillt kommer med topptursko til neste år og Line har også enkelte modeller som passer til topptur. Du vil også få mulighet til å teste et lite utvalg av disse merkene på Sunnmøre.

k2
k2

Les også: Test av allsidige topptursekker