Tobias er eventyrer, historiker, foredragsholder og konsulent. Siden 2008 har han holdt over 400 foredrag i Norge og internasjonalt. I Norge har Thorleifsson gjennomført en rekke landsdekkende foredragsturneer på vegne av Klima og Miljødepartementet. I sine foredrag kombinerer Tobias egne erfaringer fra turer i Arktis med historie, formidling av vitenskap, utviklingen i nordområdene, klima og miljøutfordringer.

 
Alle bilder: Eric Boomer

På Turtagrø vil Tobias fortelle om New Land 2013 Expedition - 65 dager på ski i Otto Sverdrups arktiske paradis i den nordligste delen av Canada. Målet med den 1000km lange skituren var å finne Sverdrups varde fra 1902 som aldri har blitt gjenfunnet siden. Underveis fikk ekspedisjonen nærkontakt med ulveflokker, isbjørn og moskus. Foredraget gir en uforglemmelig introduksjon til et glemt norsk polarrike gjennom historie, opplevelser og knallharde utfordringer.

Foredraget vil ta utgangspunkt i Tobias' sin ekspedisjon med fokus på klimaendringene, endringer i snøforhold og konsekvensene for skientusiaster og økosystemet i fjellet. 

SE INNBLIKK FRA EKSPEDISJONEN HER   

Foredraget holdes i samarbeid med POW Norge