Sponsorteltene er åpen for utlån av utstyr mellom 18-23 torsdag, og 16-23 fredag og lørdag.

Vårt stalltips for testing i år er å gå etter vekt. Det utstyret som tidligere år har vært for lite stabilt for nedkjøringene, er nå blitt veldig mye bedre. 

Norrøna: 

Norrøna kommer til Turtagrø med bilen stappfull av klær fra 17/18 kolleksjonen. Norrøna har satset sterkt på Lyngen kolleksjonen mot topptur, og de forskjellige plaggene i denne serien er noe av det du kan få teste under årets festival. 

Riktig bekledning er kanskje det viktigste utstyret du har med deg i vinterfjellet, og med noen enkle justeringer kan du gjøre turen din veldig mye mer komfortabel. Vi har tidligere lagt ut en sak om dette som du kan lese her.

Norrona
Norrona

Völkl

Völkl forsetter salgsuksessen med sine velkjente VTA og BMT serier. For neste sesong har begge seriene fått en real makeover. 

VTA er den rene toppturlinja, og har tidligere hatt ski opp til 88 mm midtbredde. Nå kommer altså to nye modeller i serien med 98 mm midtbredde og 108 mm bredde. Skien har mer innsving enn tidligere, og har trekjerne med karbonforsterket tupp.

108 mm-skien er best for de som foretrekker urørt snø, der flyt og stabilitet er viktigere enn vekt. 98 er nok bedre som en all allround ski.

Tendezer som er den norske importøren av Völkl, har også agenturet på Dalbello og Marker. De kommer også til å ta med seg et utvalg av Lupo serien som forran neste sesong har fått en del nye modeller. 

Skjermbilde 2017-03-16 kl. 10.19.48
Skjermbilde 2017-03-16 kl. 10.19.48

K2 

 K2 kommer til Turtagrø med Pickupen lastet opp med toppturski fra øverste hylle. Wayback navnet er ført videre til 17/18 serien, og i år produseres den i 104mm, 96mm, 88mm og 82mm.

Serien for jenter heter Talkback og finnes i 96mm, 88mm og 82mm.

K2 sitt hovedfokus er å lage ski som skal passe for alle, og den vanlige tilbakemeldingen fra testere er at skiene er utrolig lettkjørt.

Skjermbilde 2017-03-14 kl. 17.36.38
Skjermbilde 2017-03-14 kl. 17.36.38

Dynafit  

Dynafit oppdatterer hele skikolleksjonen sin foran neste sesong.

Under High Camp på Turtagrø kommer de til å ha med seg de nye seriene Beast, Tour og Speed som ikke kommer til salg før til høsten. Beast er de bredeste og mest kjøreorienterte, Tour er skia som passer alle mens Speed er den letteste av de tre og erstatter de veletablerte Nanga Parbat og Cho Oyo. 

 

Fra Dynafit får du også mulighet til å teste TLT7 expedition som var et nytt tilskudd før denne sesongen. Støvelen erstattet den kjente TLT6 støvelen som har vært en referansemodell i mange år. I forhold til TLT 6 er vekten presset ned, og kjøreegenskapene er blitt bedre.

 

Som på skimodellene har Dynafit også en støvelserie som heter Beast. Dette er ”dra på” støvelen som også er skikkelig god å gå med.

 

Dynafit importeres til Norge av 7 Blåner, som også har agenturet på G3 og 4Frnt.

De kommer også til å ha med seg litt utvalg fra disse merkene.

Skjermbilde 2017-03-14 kl. 17.37.03
Skjermbilde 2017-03-14 kl. 17.37.03

 

Fischer : 

Den Østerrikske skiprodusenten med sterke forankringer i Norge tar også turen nordover. Fischer har de siste årene vært kjent for å lage noen av de aller beste toppturskiene på markedet. 

Hos Fischer er det primært Hannibal og Transalp serien som blir satset på, og begge disse modellene kan du se og teste som deltager på Turtagrø.

Hannibal er serien som er bredest og mest kjøreorientert. Transalp er smalere og vekten er redusert uten at det går på bekostning av gode kjøreegenskaper. 

I tillegg kommer Fischer med et utvalg av sine kritikerroste toppturstøvler Transalp og Traverse. 

Fischer
Fischer

Jones :

Har du med deg vanlig snowboard og skal gå på truger? Snowboardprodusenten Jones har vært lengst fremme de siste årene på utvikling av splitboards. Sammen med bindingsprodusenten Karakoram har de nå gjort det utrolig mye lettere for snowboardere å komme seg på topptur. Ustyret blir testet av grunnlegger Jeremy Jones som er en av verdens desidert beste snowboardere, og det sier vel nok?

JOnes
JOnes

NB: Vi minner om "Happy Hour" på utstyr fra de fleste sponsorene mellom klokken 18-19 på lørdag. Her kan du virkelig gjøre et kupp!