Det har kommet litt nysnø i regionen, noe som gir riktig bra føre enkelte steder som er skjerma for vinden! 

Her er festivalledelsen på Steindalsnosi tirsdag 7.mai:

IMG_9805
IMG_9805

Værmeldinga ser bra ut mot helga, men det er meldt ganske mye vind og nedbør på torsdag. Tenk på når dere setter opp telt på torsdagen! Det er mindre snø enn normalt for årstiden. Det gjør at man må ta ekstra forhåndsregler dersom du skal bevege deg på snødekt bre. Dersom du planlegger tur på bre er det vesentlig at dere går i tau og sele, og at dere er nøye med veivalg. Dersom det har falt litt nysnø i tillegg, gjør det ekstra vanskelig å se sprekkene. Ta dine forhåndsregler og søk informasjon i Bre og Fjells infodesk. Les også varselet på Varsom for å få de siste observasjonene. 

Les også siste artikkel om High Camp på friflyt.no

Temperaturen har falt en del, og det gjør at snødekket over 800m ca har begynt å fryse på, noe som gir en stabiliserende effekt. I tillegg har det kommet litt nysnø, så det kan bli riktig fine skiforhold der det allerede ligger gammel snø som får nysnø. I Hurrungane er det lite snø, og selv om det kommer litt nysnø der snøen tidligere har smeltet vekk så skal det mye til for at det blir en ny såle. Men søker du deg i østvendte og nordvendte heng ligger det fortsatt en del snø. Enkelte steder må du gå et stykke med skia på sekken. I Ringsdalen må du gå 2-3km med skia på sekken, og på Dyrhaugsryggen en snau halvtime. Det er mer snø på Sognefjellet, og der kan du gå på ski fra bilen. Når du kommer lenger ned i lavlandet på andre siden av Sognefjellet og mot Lom er det mindre snø igjen. Dersom du garantert skal gå på ski fra bilen må du gå med utgangspunkt fra Sognefjellet på 1400m. 

 

Søk informasjon i infodesken til Bre og Fjell under High Camp for å få siste oppdateringer på forholdene på breene og generelt. Åpningstidene i infodesken finner du i programmet.

 Dersom du vil kjøre litt og fortsatt fine bra snø, så kan du kjøre til Jostedalen:  

  1. Vangsen i Jostedalen (nordvendt side). Du må parkere på Myri (550m) eller vær nøye med å se om det er møteplasser/muligheter for å snu lengre opp på Vanndalsvegen dersom du velger å kjøre forbi Myri. 

  2. Leirdalen i Jostedalen. Denne flanken er østvendt og er en ganske bred skibakke med plass til mange skikjørere. Her er også klassikertoppen Hest lokalisert. 

Gjør deg klar for High Camp, og kjøp Toppturar i Sogn på friflytbestill.no. Vi kommer også til å selge denne boka på High Camp. 

Dersom du er gira å finne på noe annet enn å gå på ski så kan du for eksempel: 

  1. Det er et klatrefelt rett ved Turtagrø hotell

  2. Det er mange fine fotturer ved Lustrafjorden. Børesteinen og Molden er to kjempefine turer som gir flott utsikt over Lustrafjorden. 

  3. For de som er mer klatreentusiaster så er det et fantastisk bra klatrefelt i Sogndal, Kvam. 

  4. For de som driver med vannsport er det veldig fint å padle kajakk på Lustrafjorden.